Torsdax

TORSDAX:

Veckotävling på helgfria torsdagar för herrar med aktivt medlemskap i SoGK 18 år eller äldre.

Torsdax kan spelas antingen som VSOP (Valfri starttid och partner) någon gång under tävlingsdagen eller som lottad tävling under torsdag eftermiddag, normalt med start från 15:00, på hösten blir det gradvis tidigare. Det finns möjlighet att välja tidig eller sen start.

Vid VSOP så hämtas scorekort i shopen i samband med annmälan och betalning av anmälningsavgift.

Vid varje deltävling så samlas poäng i en order of merit som löper över hela säsongen. Poängberäkningen är 20-17-15-13-12……….. 1. Alla tävlingar räknas.

Vid lika resultat så gäller delning.

De 50 bästa enligt ovan är kvalificerade för final.

Anmälan till den lottade herrgolfen på torsdag eftermiddag sker på Min Golf senast 23:59 på tisdag, lottningen publiceras senast 15:00 på onsdag eftermiddag. Anmälningsavgiften på 60 kr betalas vid anmälan. Vid avanmälan före anmälningstiden utgång återbetalas avgiften, vid återbud därefter sker ingen återbetalning i enlighet med klubbens tävlingsbestämmelser. Vid avanmälan innan anm. tidens utgång skall återbetalning ske automatiskt.

Normalt brukar en stor del av spelarna stanna kvar efter spel för att äta en gemensam middag och i detalj analysera spelet.

För den som spelar den lottade tävlingen finns möjlighet att delta i en lagtävling, startavgiften 60 kr betalas på plats efter spel och deltagandet är frivilligt.

Tre spelformer:

Poängbogey   från tee 59, en klass.

Slagtävling  från tee 59, en klass.

Slaggolf   från tee 59, en klass.

Det kommer att spelas 2 tävlingar från tee 54 och 2 tävlingar från tee 62 ( en på våren och en på hösten). Det kommer även att spelas 2 tävlingar med valfri tee.

Finalen spelas alltid som en poängbogey.

Tävlingen administreras av herrkommittén i samarbete med kansliet. Tävlingsledare är Björn Collert, Lena Lundmark och Patrik Skoog.

Björn Collert

Lena Lundmark

Patrik Skoog