Tisdax

Vi startar som vanligt med ”Seniorernas Vårträff”, i år tisdag 11 april i klubbhusets restaurang. Vi möts klockan 9 för att umgås, fika och få information från oss inom kommittén, klubbchefen m.fl.

Det finns varje år förhoppning om att våra tisdagstävlingar skall börja i april men oftast sätter vädret käppar i hjulet. Vi har dock planerat för två tävlingar 18 resp. 25 april. Vi håller tummarna. Mer realistiskt är säkert att Tisdax börjar 2 maj med en par-tävling (Fyrboll/bäst).

I maj följer därefter fyra singeltävlingar inom ramen för Tisdax OoM som även 2023 har 14 deltävlingar. Analys av deltagandet i OoM under 2022 visade att mindre än 50% av alla som var med i OoM spelade 7 omgångar och var därmed chanslösa i säsongstävlingen. I år beräknas därför säsongsresultatet på 5 deltävlingar i stället för 7. Vi hoppas att denna ändring skall göra det intressantare att delta ofta.

I juni får det bara plats tre Tisdax eftersom nationaldagen är en tisdag. En Tisdax är lagtävling i tremannalag och övriga OoM.

 Juli startar för klubbens del med SM Äkta Makar/Sambos 120+. Hoppas att många äkta makar/sambos tar chansen att kämpa om SM och att ni övriga anmäler er som frivilliga funktionärer. Efter SM blir det en OoM, en lagtävling och juli avslutas traditionsenligt med SILUX med kanonstart och sponsring av Isabelle Roux och Stig Fölhammar.

Augusti har förutom Tisdax även KM för kategori 70/75/80 torsdag-fredag 10–11 augusti. Innan KM hinner vi dock med en OoM-tävling och en seniorresa till Friibergh GK. Sista OoM-tävlingen i augusti spelas med kanonstart 29 augusti klockan 8 pga. företagsgolf som spelas på em.

I september avslutas OoM med två tävlingar och därefter spelar vi med tre klubbor och putter. Den sista tävlingen i september är ”Septembersvingen”. Denna tävling spelas i en klass med sex priser och ett vandringspris till vinnaren. Årets säsong på tisdagar avslutas i år en vecka tidigare än förra året. Vi avslutar den 3 oktober med tremannascramble, kanonstart och något gemensamt till lunch. Restaurangen är dock stängd så det får bli något från någon cateringleverantör.

Den uppmärksamme ser i programmet att tävlingen ”Seniormästare” saknas. I år får den som vinner Tisdax OoM titulera sig som seniormästare och njuta av detta vandringspris under ett år.

Senior&Regelkommittén hoppas att årets tävlingsprogram är attraktivt för er och att det kommer att samla stort deltagande för spel och umgänge.

När det gäller praktiska tävlingsaspekter gäller samma teeval som 2022, lika många priser, och samma princip för betalning. Klassindelning görs i år så att alla klasser är lika stora för att fördela prispotten så lika som möjligt. Seniorbloggen på hemsidan kommer även i år att användas.

Senior&Regelkommittén består 2023 av Bertil Sköld, Gunn Franzén Ljung, Gerd Nilsson, Ronny Nord, Jan Spjuth och Richard Warholm.

Bertil Sköld för kommittén