Säsongen 2018

Världens bästa quadruppel-amputerade golfare?

Henrik ”Hempa” Posse, en välkänd golfare på Sollentuna, fick en septisk chock (kraftig blodförgiftning) våren 2015, som resulterade i amputation av båda armarna och båda benen. Vill du veta mer om sepsis följ denna länk: http://sepsisfonden.se/

Vi träffade Hempa under hösten för att veta hur han ser på sina egna möjligheter att åter kunna spela golf. Hempa deklarerade att hans vision var att bli ”världens bästa quadruppel-amputerade golfare”. Under vårt samtal diskuterade vi med Hempa många olika aspekter på en sådan resa. Idag har Hempas situation efter en njurtransplantation förändrats i en mycket positiv riktning. Hempa säger att han nu har börjat träna regelbundet vilket är en förutsättning för att sedan kunna hitta proteser som fungerar så att Hempa kan skapa en fungerande golfsving. Hempa är osäker på hur lång tid en sådan process kan ta och vem eller vilka som är bäst lämpade att ta fram rätt typ av proteser för honom.

Vi som driver Sollentuna Handigolf kommer fortsatt stödja Hempa med kontakter på Svenska Golfförbundet, Parasportförbundet och även söka anslag för lämpliga hjälpmedel för Hempa och andra Hanigolfare på klubben.

Sollentuna handigolf tränar 2018 på Onsdagar 18.00-19.30

Handigolfen på Sollentuna GK vänder sig till medlemmar och icke-medlemmar med någon form av funktionsnedsättning. Ung som gammal, nybörjare eller redan golfspelare är välkomna.

Vi arbetar efter principen ”vi gräver där vi står” det vill säga vi utgår från varje persons förmåga och anpassar våra golfaktiviteter det.

Träningen kommer att bedrivas i grupp på onsdagar och vi planerar att spela på vår bana på måndagar med deltagare som klarar av detta. Det kommer att vara ca 10 träningstillfällen under säsongen med uppehåll under sommaren. Om du saknar klubbor får du låna på plats. Har du behov av din assistent så är även assistenten välkommen att deltaga i träningen.

Plats: Sollentuna Golfklubb, Skillingegården, Rotebro, Sollentuna.

Tider: Onsdagar 18.00-19.30

Datum under våren: 2/5, 16/5, 23/5, 30/5, 13/6

Datum under hösten: 15/8, 22/8, 29/8, 5/9, 12/9

Ledare: Michael Burman 070-629 84 41 och Bo Cederberg 070-733 92 97 

Anmälan: Ring någon av ledarna

Avgift: är 500 kr. Om du är medlem i klubben ingår träningen i medlemsavgiften

VÄLKOMNA!