Välkommen till Paragolf på Sollentuna GK

Kommitténs syfte: Verka för att fler personer med funktionsnedsättningar får möjligheten att prova på att spela golf. Paragolfen i Sollentuna GK vänder sig till medlemmar och icke-medlemmar med någon form av funktionsnedsättning, ung som gammal, nybörjare eller redan golfspelare är välkomna. Vi arbetar efter principen ”vi gräver där vi står” det vill säga vi utgår från varje persons förmåga och anpassar våra golfaktiviteter efter det.

Jag tycker det är fantastiskt kul och beundransvärt på det sätt Sollentuna GKs Paragolf ger människor möjlighet att få sina drömmar uppfyllda oavsett förutsättningar. /Henrik Stenson

Jag tycker det är fantastiskt kul och beundransvärt på det sätt Sollentuna GKs Paragolf ger människor möjlighet att få sina drömmar uppfyllda oavsett förutsättningar. /Henrik Stenson

Kan en synskadad spela golf?

Vår ambition är att fortsätta arbetet med att skapa förutsättningar för alla som vill spela golf ska kunna göra
det. Sollentuna har nu en träningsgrupp för gravt synskadade som har regelbunden träning samt spel på banan.

2018 spelade vi klubbens första Blind-KM med inbjudna seende (med bindel). Vi hade också en inbjudnings event för seende att spela
närmast hål tävling. Svenska Golfförbundet har uppmärksammat vår verksamhet genom att bidra med en para-Scooter och bjudit in oss som föreläsare på ett rikstäckande seminarium för svensk Handi-golf.

Vi jobbar vidare med utbildning för ledsagare till gravt synskadade på klubb- och distriktsnivå. 
Låter det intressant och du vill hjälpa till som ledsagare så hör av dig till någon av kontaktpersonerna.

  

Varför är Sollentuna en bra Paragolfklubb?

  • Jag är gravt synskadad sedan födseln. Till Sollentuna kan jag numera ta mig själv, då jag fått hjälp att hitta med pendeltåg och en kortare promenad, säger Jan Ahlén. Klubben är handikappanpassad och inte så stor så att jag kan orientera mig i lokaler och ute på banan.

  • Sollentuna golfklubb satsar på ungdomar och det är därför stimulerande att klubben inom sin Handigolfsatsning gjort det möjligt för eleverna på Häggviks särskola att pröva på om Golf kan passa just dem, säger Annika Hermansson och Mikael Larsson idrottslärare på skolan.

  • Peter Melander, Idrottskonsulent på Parasport Stockholm, ser positivt på att Sollentuna är ytterligare en handigolfklubb i norra Stockholm. Sollentuna GK är lätt tillgänglig med bil och pendeltåg och banan har kompakt så att man lätt kan ta sig runt 9, 15 eller 18 hål.

  • Christer Svanberg, Ordförande Handigolfkommitteen i Stockholm, Tycker att det är en väldigt positiv utveckling för paragolfen då Sollentuna GK kommit igång med verksamhet till denna säsong.


Kontakta klubbens kontaktpersoner och berätta hur du tror att personer med en funktionsnedsättning kan ha glädje av golf som motion- och/eller tävlingsidrott. Med utgångspunkt från önskemål och behov kan vi skapa möjligheter att pröva på golf.

Vision: Sollentuna GK vill utveckla sin Paragolf med utgångspunkt från olika funktionshinder, behov och önskemål.

Verksamheten ska bygga på följande ledord: 

TRÄFFAS -TRIVAS –TRÄNA

 
Du kan läsa mer om om paragolf på Svenska Golfförbundet sida. Genom att trycka HÄR kommer du till sidan direkt.