Nyhetsbrev nr 7 2023
Hej alla medlemmar!

Säsongen är igång för fullt, och även om öppningen blev något senare än vad vi hoppades på så har vi fått en fin start med mycket beröm för golfbanan! Under de första veckorna har vi haft utslagsmatta på hål 5, den teen öppnar nu på onsdag den 16 maj. Vi ändrar även till lägesförbättring med ett scorekort på den finklippta delen av spelfältet från detta datum.

Den 27 april hade vi ett mycket välbesökt årsmöte med 322 närvarande medlemmar på Scandic Star Hotel. Protokoll från årsmötet kan läsas på klubbens hemsida under fliken Medlem - Medlemssidor. Historiskt stora beslut fattades vid mötet, både avseende finansieringssystem och investering i en renovering och utbyggnad av klubbhuset. Sollentuna Golfklubb byter finansieringssystem från medlemslån till spelrätter fr o m 2024. Du som medlem behöver i dagsläget inte göra någonting, vi kommer under slutet på golfsäsongen 2023 kontakta dig om hur detta ska hanteras praktiskt.

Årsmötet beslutade om en investering om totalt 25 mkr i en första etapp i utvecklingen av klubbhuset. Etapp 1 omfattar den mest eftersatta underhållsskulden samt byte av värmekälla från direktverkande el till bergvärme. En mer detaljerad beskrivning finns att läsa på klubbens hemsida. Arbete pågår nu för fullt med att färdigställa projekteringshandlingar och att sätta en lämplig gränsdragning för Etapp 1 tillsammans med byggentreprenören. Byggstart är planerad till månadsskiftet september/oktober 2023.

Vår krögare Diana gör sin sista säsong på Sollentuna Golfklubb detta år. Se till att stötta henne så att hon får en bra avslutning på sina år hos Sollentuna GK! Restaurangen kommer vara öppen fram till söndag 1 oktober, och hålls sedan helt stängd fram tilll golfsäsong 2024. Tänk på att eventuellt saldo på bunkerkonton i restaurangen inte kommer att kunna föras över till 2024.

/Claes Berfeld
Klubbchef Sollentuna GK


Tävlingar på klubben!
Nu har vi öppnat anmälan till Match-KM 2023 på Sollentuna GK! Match-KM spelas som matchspel scratch med en damklass och en herrklass under säsongen 2023. Sista anmälan söndag 21 maj. Spelprogram publiceras tisdag 23 maj.

Match-KM damer 2023: https://mingolf.golf.se/Competition/4003083
Match-KM herrar 2023: https://mingolf.golf.se/Competition/4003101

Tisdagen den 6 juni spelas det traditionsenlig flagg-golf med hcp på Sollentuna Golfklubb! Perfekt sätt att fira Sveriges nationaldag på! Anmälan senast 2 juni.

Flagg-golfen 2023: https://mingolf.golf.se/Competition/3720093

Grönt Kort-kurser + Sommarläger för juniorer
GRÖNT KORT-KURSER

Har du vänner eller bekanta som vill börja spela golf? Tipsa då om våra Grönt Kort-kurser på Sollentuna GK! Kurserna ligger koncentrerade till en helg, och innehåller även rangekort och möjlighet till uppspel för hcp 54.

Läs mer här: https://www.sollentunagk.se/se/pro-shop/gront-kort

SOMMARLÄGER JUNIOR

Nu öppnar vi anmälan till våra populära sommarläger för barn mellan 8-16 år. 
Vi tränartävlarleker & lär oss tillsammans. 

Läs mer här: https://www.sollentunagk.se/se/junior/juniortraning/sommarlager-2023Demodag Callaway torsdag 18 maj
Ta chansen att boka en kostnadsfri personlig utprovning nu på torsdag när Callaway kommer till oss för en demodag mellan 11.00-15.00

  • Bokning via shop & reception
  • Inget köptvång
  • 10 % rabatt på beställningar från demodagen

Demodag Callaway 18 maj | (pdf) | 1,6 MB
Höstens golfresa till Villaitana!
Förläng golfsäsongen med en fullspäckad spel- & träningsresa till Spanien i höst!

Följ med Niclas Björnsson och Sollentuna GK till vackra Villaitana,  21 - 28 oktober 2023. Ett perfekt sätt att avsluta säsongen på. Bra flygförbindelser och kort transfer gör resan väldigt bekväm. På Melia Villaitana Hotel har du två strålande Jack Nicklaus-designade golfbanor precis intill hotellet.

Både medlemmar & gäster är välkomna att följa med!

För mer info och bokning klicka in på Sollentuna, Villaitana 2023 – Golf Plaisir

Villaitana höst 2023 | (pdf) | 3 MB